5 daagse

Thuiswerken:

haal meer uit je werkdag

Gun jezelf een frisse insteek met deze 5 daagse: kost je maar een paar minuutjes per dag. Doe je mee?

 

Dag 2

 

Productiever thuiswerken – verleid jezelf met muziek

Auteur: Mirjam Wiersma. Spreker, trainer, eigenaar Helemaal Jij
Productiever en bevlogen werken? Mirjam testte 1 jaar adviezen uit onderzoek en bestsellers.
Wat werkt echt? Je leest het in haar boek
Elke werkdag een topdag

 

Lees je liever? Hieronder vind je de tekst.

 

Muziek op kantoor not done

Als bedrijfsjurist zat ik nu niet echt op een kantoor waar je eens lekker een muziekje opzette. En ook een koptelefoon opzetten in de kantoortuin wordt niet overal gewaardeerd.

Maar nu werk je thuis! Nu kan het. Een gekwetste Hazes, een verdrietige Borsato of een enthousiaste Aretha Franklin, ik geniet er enorm van. Wat een vrijheid dat je nu met muziek op je toetsen kunt rammelen. Het is al leuk dat je kunt kiezen als je thuiswerkt of je een muziekje opzet of niet. Maar maakt het ook productiever of juist minder productief?

 

Kan productiever maken

Muziek kan productiever maken, maar doet dat niet automatisch.

Als je werkt aan een ingewikkelde taak waar je goed over na moet denken zoals een complex advies of een presentatie die je binnenkort (online) gaat geven werkt het niet zo goed. Het werkt ook niet zo goed als je een artikel wilt opzetten. Dan is muziek eerder een stoorzender en vermindert je productiviteit. 

Het hangt dus af van de soort taak die je doet.

 

Wel productiever

En bij welke taak maakt muziek dan wel productiever? Bij saaie repetitieve klusjes. Voor mij is dat bijvoorbeeld mijn belastingaangifte. Door een lekker uptempo nummer te draaien werk ik sneller en dat is niet alleen bij mij zo. 

Misschien was je gewend om lekker vanuit een cafeetje te werken. Of mis je de geluiden van je kantoortuin. Dat zou helemaal zo gek niet zijn: deze geluiden maken je namelijk creatiever. Je komt eerder op een nieuwe invalshoek of een andere oplossing! Het goede nieuws is dat je op het web die geluiden gewoon kunt vinden.

Ook zonder naar je favoriete koffietentje te gaan, kun je je creativiteit boosten door je thuiswekrplek van café geluiden te voorzien.  

Tip dag 2: zet muziek op als je sneller een saaie klus wilt afronden en luister naar kantoor of café geluiden om je creativiteit te stimuleren. 

 

 

 

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag

ook live online mogelijk!

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag