5 daagse

Thuiswerken:

haal meer uit je werkdag

Gun jezelf een frisse insteek met deze 5 daagse: kost je maar een paar minuutjes per dag. Doe je mee?

 

Dag 1

 Uitstelgedrag verslaan- zo maak je morgen een vliegende start

Auteur: Mirjam Wiersma. Spreker, trainer, eigenaar Helemaal Jij
Productiever en bevlogen werken? Mirjam testte 1 jaar adviezen uit onderzoek en bestsellers.
Wat werkt echt? Je leest het in haar boek
Elke werkdag een topdag

 

Lees je liever? Hieronder vind je de tekst.

 

Thuiswerken

Zelf doe ik het al lang: thuiswerken. Niet iedere dag, wel veel dagen. Voor mij was het een enorme opluchting om afscheid te nemen van het hippe maar benauwende kantoorgebouw waarvan het raam niet open kon. Nu werk ik met veel plezier grotendeels vanuit huis.

 

Je blijft maar uitstellen

Mijn ruime ervaring met het thuiswerken betekent toch nog niet dat het altijd soepel gaat.

Juist die grote, belangrijke taak schuif je voor je uit. Je vindt het een uitdaging en je weet dat je jezelf kunt onderscheiden met deze offerte, dit advies of dit webinar. Maar je blijft het uitstellen om er aan te werken. Hoe versla je dat uitstelgedrag?

 

Reken af met uitstelgedrag – snelle tip

Het is onze natuurlijke neiging om iets, of een deelgebiedje af te ronden als we ophouden met die taak. Aan het einde van de dag, of om iets anders te gaan doen.

Als je een boek schrijft, hou je op als je hoofdstuk af is. Het is ook lekker om dingen af te kunnen vinken. En toch – deze gaat vast even tegen je natuur in, wel tegen de mijne in ieder geval – is het een goed idee om dit juist niet te doen. 

Tip dag 1: eindig je taak in het midden.

Door iets juist niet af te maken, is het makkelijk om een volgende keer weer verder te gaan (wel even duidelijk opschrijven waar je bent als je afsluit).

Het is veel makkelijker om met schrijven te beginnen aan een half hoofdstuk met wat trefwoorden eronder dan aan een heel nieuw hoofdstuk, waarvan je nog niet precies weet wat er in zou moeten komen te staan. Door verder te gaan in een hoofdstuk kun je lezen wat je al schreef en zo kom je er al helemaal in. Het verder schrijven is een peuleschilletje en dat geldt ook voor andere taken dan schrijven.

 

 

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag

ook live online mogelijk!

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag