SNACKS 
weer even de focus op je persoonlijke ontwikkeling

 

 

Waarom een pen nog steeds zo’n goed cadeau is

leestijd: 2 minuten

Auteur: Mirjam Wiersma. Spreker, trainer, eigenaar Helemaal Jij
Productiever en bevlogen werken? Mirjam testte 1 jaar adviezen uit onderzoek en bestsellers.
Wat werkt echt? Je leest het in haar boek
Elke werkdag een topdag

Cadeaus verzinnen voor anderen is niet altijd gemakkelijk. Misschien zoek je wel een kado voor die oom zonder hobby’s maar met een goede baan. Zo’n familielid dat zich graag omringt met high tech snufjes en een duidelijke focus heeft op zijn eigen carrière. Electronische gadgets zijn erg duur en daarom misschien niet het ideale presentje. Maar wat moet je dan wel geven? Wat verzin je voor de workaholic die je weinig ziet en ook niet zo heel goed kent? 

 

 

Cadeau stress

Cadeau stress bestaat echt volgens onderzoek. We worden er maar onrustig van: het goede cadeau moeten uitkiezen wat ook nog binnen je budget past.

Er is nu een oplossing: geef een pen. Een mooi retro cadeau wat ook nog eens nuttig is en vast op een andere manier dan je denkt.

 

 

Onthouden

In de tijd waarin Google het tot werkwoord heeft geschopt zou je kunnen denken dat onthouden niet meer zo belangrijk is. We kunnen alles immers maar zo opzoeken. En dat wat je al opgezocht hebt hoef je met een laptop voor je neus en een telefoon onder handbereik ook niet meer te onthouden toch? Je kunt al je data daar wel in kwijt.

En toch is onthouden nog een asset. We kunnen heel veel opzoeken, maar vaak moet je om iets op te zoeken al een clue hebben voordat je kunt gaan googelen.

En om verbanden en nieuwe oplossingen te zien, moet je informatie combineren en in perspectief plaatsen. Dat gaat beter als je zelf kennis paraat hebt waar je uit kunt putten.

 

 

Schrijven helpt je onthouden 

En nu komt de pen in beeld: als we schrijven kunnen we iets namelijk beter onthouden dan als we bijvoorbeeld typen, je leest het hier.  Het gaat erom dat je je hand gebruikt, je mag dus ook schrijven op je tablet. Door je hand te gebruiken, activeer je meer gebieden in je hersenen en dat lijkt de verklaring waarom we het geschrevene beter onthouden.

Een pen (of een stylus voor je tablet) is dus nog steeds een prima cadeau.

 

 

Cadeau met een knipoog

Of toch liever een cadeau met een knipoog?

Is een pen als cadeau je toch iets te serieus, dan kun je natuurlijk ook 1 van mijn boeken cadeau doen 😉.

De handige zakeditie “Zakelijk flirten – 40 tips” voor € 11,99 bijvoorbeeld. Handig voor alle werkenden.

 

Topdag

Vind je zakelijk flirten weer wat te frivool, dan is “Elke werkdag een topdag” nog een aanrader voor professionals. Meer uit je werkdag halen, wie wil dat nu niet  …

In dit boek vind je een 10 weken programma zodat het niet bij een voornemen blijft! Het is gebaseerd op het beste uit onderzoek en bestsellers en op mijn eigen ervaringen. Een jaar lang testte ik namelijk allemaal beloftes om af te rekenen met drukte en te doen wat er echt toe doet. Wat werkt nu echt?

Te druk? 

workshop met 10 workchangers

Werkdruk wordt door 58% als belangrijke stressfactor genoemd, 33% vindt zijn of haar werkdruk over het algemeen te hoog (onderzoek onder 1073 werkende Nederlanders).  We pakken s’ochtends als eerste onze smartphone en blijven de hele dag – en niet zelden ook de avond en het weekend – aan staan. Er is meer informatie beschikbaar dan ooit; we voelen ons vaak overweldigd. In deze workshop te druk? krijg je 10 concrete workchangers: dresseer je drukte en boost je productiviteit!   

Meer snacks?  

Schrijf je in voor snacks en je krijgt het gratis mini e-book “Hoe krijg je iets van een ander gedaan” kado!

Snacks zijn korte oefeningen of inzichten voor focus op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bij elke snack kun je je heel eenvoudig weer afmelden. 

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag

 Slimmer én bevlogen werken?

workshop Topdag